neděle 9. února 2014

Nákupy v Drážďanech

Byl to takový momentální nápad, za 3 dny jsme frčeli směr Německo. Drážďany jsou kousek, člověk je tam cobydup.
Nutno říct, že my si vždycky na takovýhle výlet vybereme notně mrazivé počasí. Vloni ve Vídni -10, tentokrát v Drážďanech ještě o trošku víc, byl to mazec.
Po cestě jsme zastavili na povinnou WC zastávku v Petrovicích na pumpě. Ty panoramata, táto... :-)

Jinak Drážďany se mi moc líbí, všechno tu vstalo po válce z popela, je obdivuhodné co tady vytvořili. Průvodkyně nám v autobusu pouštěla nějaký dokument o Drážďanech od roku 1908 téměř do současnosti. Bylo to impozantní, po těch neslavných dnech v únoru 1945 bylo zničeno 90% města. Vše se stavělo znovu kámen po kameni. Doporučuji určitě Drážďany navštívit, stojí to za to. Např. můj oblíbený Frauenkirche je prostě skvostný.

Takže v mrazivém dni (mimochodem večer při cestě zpátky to na dálnici hlásilo -17 stupňů) jsme s mým zlatým mužem vyrazili do drážďanských obchodů. Pokud třeba příští rok plánujete také vyrazit na povánoční výprodeje, ideální čas je tak mezi 10. až 20.lednem. My jsme byli 25.ledna a bylo to zřejmě hraniční datum, žádné masívní a všudypřítomné slevy jsme zas až tak nezaznamenali. To hlavní už prostě asi proběhlo :-(


Pokud někdy vyrazíte, možná by se vám mohla hodit tato mapka, kde jsou zobrazeny ty hlavní a největší obchodní nákupní centra v centru Drážďan: MAPA

A tady je pár zimních momentek :-), Drážďany jsou prostě krásné i v zimě :

No a co se týká úlovků, tak nějaké hadříky samozřejmě byly, ale hlavními úlovky byly tyto botičky, které mi vyčenichal můj drahý muž. Jsou zajímavé, neotřelé a prostě božíííííí :-) :

A druhým hlavním úlovkem je tenhle nádherný náhrdelník, který jsem tam za 4 Euro prostě nemohla nechat, no ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat